^ Back to Top


22. januar 2013. – Direktor Simpo ŠIK-a Ljubomir Ilkić i direktor slovačke kompanije GGE, potpisali su Memorandum o razumevanju u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića. Projekat se odnosi na izgradnju kogenerativnog postrojenja vrednog 20 miliona evra.6. decembar 2012. god. – NOVA ISKRA, dizajn inkubator namenjen profesionalizaciji madih dizajnera i arhitekata, kao i povezivanju kreativnog i sektora proizvodnje, počeo je sa radom u Beogradu. Pored 18 opremljenih radnih stolova koje je specijalno za ovaj prostor dizajnirao studio Antipod, a proizvela kompanija Simpo ŠIK Kuršumlija, mladi profesionalci iz širokog polja dizajna imaće priliku da koriste i prateće sadržaje neophodne za profesionalni rad - konferencijsku salu, modelarnicu, foto-korner, dizajn biblioteku, personalizovani orman, kancelarijsku opremu i kuhinju. Projekat su, pored Gradske opštine Savski venac, u njegovoj ranoj fazi podržali i Telekom Srbija, Erste Banka, IKEA, Simpo ŠIK, JTI i Guardian Inglass.


15. novembar 2012. god. – Simpo ŠIK je ostvario rekordnu dnevnu proizvodnju od 177,545 tona sirovog lesonita.
9. februar 2012. god. – U prostorijama Privredne komore Srbije dodeljena su godišnja priznanja „Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu“. Direktoru Simpo ŠIK-a Ljubomiru Ilkiću dodeljena je nagrada za Menadžera godine za održivost domaće proizvodnje. Pored dobitnika nagrada, brojnih privrednika i ličnosti iz javnog života dodeli nagrada su prisustvovali i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović, ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.29. decembar 2011. god. – Prema oceni Kluba privrednih novinara direktor Simpo ŠIK-a Ljubomir Ilkić proglašen je za menadžera godine za održivost domaće proizvodnje.16. decembar 2011. god. – Na godišnjoj sednici skupštine RPK Niš,  Simpo ŠIK-u je uručena nagrada za izuzetne rezultate u privređivanju i time istaknuto koliki je njegov značaj za privredu juga Srbije i razvoj drvne industrije u našoj zemlji.
18. novembar 2011. god. – Prvo učešće Simpo ŠIK-a na Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu krunisano je nagradom za kvalitetan proizvod u kategoriji repromaterijala, što je najbolji dokaz da proizvodi Simpo ŠIK-a grade imidž visokokvalitetnih i osvajaju svoje tržište. U 2012. godini Simpo ŠIK očekuju i prvi nastupi na sajmovima u inostranstvu koji će nadamo se biti jednako uspešni i zapaženi i koji će doneti neke nove nagrade najmlađoj firmi iz Simpove porodice.


26. - 28. oktobar 2011. god. – Na Sajmu građevine i opreme održanom u Nišu, koji je na 5.000 kvadrata okupio oko 60 izlagača iz oblasti građevinarstva, Simpo ŠIK je proglašen za „Najpartnera“.

Početna    |    Kompanija    |    Proizvodni pogoni    |    Proizvodi    |    Novosti    |    Posao   |    Kontakt